09 joulukuuta, 2013

♡ * Joulupostaus * ♡ (ja arvonta!)

Tänä jouluna päätimme Niinan kanssa lyödä hynttyyt jälleen yhteen ja tehdä yhdessä ihanan jutun, jonka jakaisimme omissa blogeissamme myös teidän muiden iloksi. Kysyimme ja saimme mukaan myös muutaman huolella valitun sponsorin, joiden tuotteista haluamme vinkata joulua silmällä pitäen. 


Perinteiselle joulukuuselle virkistävä ja vähintään yhtä kaunis vaihtoehto on hakea pienet kuuset, tai kuusenkappale jopa ja laittaa se/ne isoon kauniiseen pulloon tai lasiastiaan.



Yhdistelin kauniita kaarnatähtiä kultalangalla ja isolla neulalla yhteen, jolloin siitä syntyi kaunis maanläheinen pitkä rimpsukoriste. Tähtiä voi toki tehdä itsekin, mutta helpommalla pääsee jos tilaa ne suoraan Country by mailista.


Havujen tuoksuja ja tunnelmaa voi myös ripustaa melkein mihin tahansa, joko narulla solmimalla ne nippuun, tai esim. tällaiseen Tine K:n tötteröön, joita saa mm. Nougat-liikkeestä. Kukapa estäisi näppärää tekemästä jotain vastaavaa myös itse.



Kuuset koristuvat kauniisti yhdistelemällä perinteisiä ja uusia koristeita. Me Niinan kanssa suorastaan rakastuttiin suloisesta pienestä Tingeling-kaupasta löytämiimme koristeisiin. Sotilaat (hienossa pahvirasiassa), rumpu ja kissa ovat kaikki sieltä. Pienet herkät pallot ovat Country by mailista.


Mikä sen ihanampaa kuin antaa kauniita paketteja! Omaa esteettistä silmääni hivelee suunnattomasti kauniit paperit ja nykyään niitä onkin onneksi saatavilla useammastakin paikasta. Tähtiin käärivä löytää oman herkkunsa Nougatista. Kaunis värikäs Mailegin harlekiini-paperi on Tingeling-kaupasta (iso rulla!) ja upeat kuviopaperit löytyvät Papershopin valikoimista. Viimeksi mainitusta löydät myös roppakaupalla ihania joulukortteja ja paketointitarpeita, myös kaikki kuvissa näkyvät kortit ovat sieltä.





Kun koristelu-urakka on ohi, on aika herkutella ja ladata akkuja.


Jouluisia maustekakkuja löytyy joka lähtöön, mutta yksi on ylitse muiden, pekaanipähkinäkakku! Ohjeen siihen löydät täältä ja kokemuksen perusteella, suosittelen heittämään sekaan vielä kuivattuja karpaloita Niinan tapaan. Jouluiset Rocky roadit syntyvät sekoittamalla suklaan joukkoon piparkakkua, joulusuklaata ja rohkeammat voivat kokeilla ihan reippaasti joulumausteitakin. 

Viimeistelty ulkonäkö syntyy jähmettämällä massa piparimuotteihin.


Oletteko jo tutustuneet Petri´s Chocolate Roomin suklaisiin? Nyt on siihen täydellinen aika! Kaikki suklaat on käsinvalmistettu Suomessa tarkkaan harkittuja laadukkaita aineksia käyttäen ja jännittäviä makuja yhdistellen. Pieni suklaapuoti pitää päämajaansa Fiskarsissa, mutta suklaita saa onneksi myös Helsingin keskustasta ja Tapiolasta!



Sen lisäksi, että nämä suklaat ovat ihan oikeasti äärettömän herkullisia ja suussa sulavia, ovat ne myös viimeisen päälle kauniita ja kauniisti pakattuja. Sopivat siis hienoimpaankin joulupöytään ja kukapa ei pyörisi onnesta, kun saisi muutaman palasen suklaaluksusta lahjaksi..? 

Rehellisesti ja käsi sydämellä, en ole ikinä maistanut parempia praliineja ja paketeissa olevat maitosuklaakiekot melkein tekivät mut hulluksi. NAM!!!




En tiedä voiko kauniita koreja olla koskaan liikaa, mutta joulussakin ne saavat olla läsnä. Jos vaikka sinäkin päädyt "vesipullo-joulukuuseen" perinteisen jalassa seisovan sijaan, on kiva idea asetella kauniita paketteja koreihin kuusen viereen lattialle. Voihan koreja myös olla useampi, eikä niiden todellakaan tarvitse olla samanlaisia.Vaaleat eri kokoiset korit kahvoilla ovat Country by mailista.

Jos haluaa viedä ideaa vielä pidemmälle, voi vaikkapa kuusen ympärille asetella jokaiselle perheenjäsenelle oman korin, joihin voi suoraan lajitella paketit odottamaan sitä omaa avaajaansa.




Mikäli söpöt pehmot eivät ole lahjapakettien sisällä, voi niitäkin asetella sulostuttamaan pakettikoreja. Kankaiset joulusukat voi ommella muustakin, kuin perinteisestä joulukankaasta. Itse tein molemmille lapsille jämätilkuista raikkaat joulusukat, jotka nyt roikkuvat lipaston nupeissa odottamassa tonttujen vierailuja. Kuvassa niistä toinen. Myös kuvien pöllö- ja kissapehmot on omasta valikoimastani ja löytyvät täältä. Pehmojen lisäksi sinne ilmestyy pian myös aikuisten tossuja ja pieni valikoima pussukoita. 

Korissa näkyvä kaunis Secret garden- kalenteri on Papershopin valikoimaa, loistava lahjaidea, jos raaskii vaan antaa eteenpäin. ;)

P.s. Papershop antoi meille tämän kyseisen kalenterin arvottavaksi teidän kaikkien kesken ja päätimme tehdä sen Niinan blogissa, eli kipin kapin sinne osallistumaan kalenteri-arvontaan! 


Lisää lahjaideoita.. kauniit ja kirkkaat puiset hedelmät ja vihannekset ovat mitä parhain lahja kokki-, kauppa- ja torileikeistä tykkääville lapsille. Herkullisesta Tingeling-kaupasta löydät puisten valmiiksi täytettyjen korien lisäksi paljon extratäytettä kaloista kananmuniin ja mehuihin, joten voit joko kasata koko setin itse, ostaa valmiin, tai yhdistää molemmat vaihtoehdot!


Tingelingistä löytyy myös hyvä valikoima todella kauniita peltirasioita, joiden sisältä paljastuu hemmottelua pienille taiteilijoille kauniiden puuvärien muodossa. Peltirasiat saattavat olla vieläpä alennuksessa, jos niitä vaan on enää jäljellä! Suosittelen joka tapauksessa visiittiä Tingeling-taivaaseen jos lahjalistallasi on lapsia, tai haluat kauniita kuusenkoristeita. Et tule pettymään!




Joulun alla useampikin päivä tuntuu täyttyvän touhusta ja tehtävistä, lapsiperheissä myös jännityksestä ja odotuksesta. Aikuiselle (ainakin mulle) paras tapa rentoutua lasten nukahdettua, on sytyttää kynttilät palamaan ja nauttia jouluvalojen tunnelmasta illan hämärässä.

Jos olet numerokynttilöiden ystävä, löyty esim. tämä kaunis joulukynttilä Nougat-kaupan valikoimista. Ja vielä jos hankit sen tässä vaiheessa, saat kerralla polttaa vähän enemmän kuin vain yhden päivän, ihanaa. :)



Pian on kellot pyörähtäneet tarpeeksi monta kertaa itsensä ympäri ja joulu onkin saapunut. Vielä on onneksi vähän aikaa touhuta ja valmistautua tulevaan. Toivottavasti tästä postauksesta on ollut iloa mahdollisimman monelle ja saitte hyviä ideoita käytettäväksi! 
Teimme ainakin sen suhteen Niinan kanssa parhaamme. :)

Kuvissa toimivat malleina mun Isla ja Niksu, sekä Niinan Lotta ja Vilppu-koira. Onneksi meillä oli herkkuja ja mieluisia pikku lahjuksia, joita hienosti jaksaneet pikku-mallimme saivat kiitokseksi kärsivällisyydestään tätä juttua kuvattaessa.

Kuvauspaikkana oli Niinan kaunis koti. Stailauksesta vastasi suuremmalta osin Niina. Kaikki valokuvat on mun ottamia ja Mika toimi valomestarina.


Haluan myös erittäin lämpimästi kiittää mieluisia sponsoreitamme, jotka lähtivät mukaan tukemaan tätä juttuamme:

Tingeling Lelukauppa - Yrjönkatu 34, Helsinki
Papershop - Mariankatu 15, Helsinki (postikulut veloituksetta vuoden loppuun!!)
Nougat - Bulevardi 11, Helsinki
Country by mail - verkkokauppa, webshop Ruotsi/Sweden
Petri´s Chocolate Room - Museokatu 11, Tehtaankatu 14, Helsinki sekä Kaupunkikeskus Ainoa, Tapiola ja Fiskarsintie 30, Fiskars


Vielä yksi yllätys tähän loppuun, laitan arvontaan yhden tekemäni joulusukan! Säilytän oikeudet kangasvalintoihin itselläni, toki toiveita saa esittää. ;) Halutessasi kirjon myös nimen sukan varteen. Saatan myös koristella sitä, jos se tuntuu hyvältä idealta. Eli ulkomuoto jää yllätykseksi, mutta jos tykkäät mun käsitöistä, et varmastikaan pety!

Arvonta alkaa heti ja päättyy perjantaina 13.12. Ehdin sitten tehdä sukan viikonlopun aikana ja laittaa heti maanantaina postiin. :)

Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä postausta (laita selvästi, että osallistut arvontaan, kommentoida saa mieluusti ilman osallistumistakin!). Olen enemmän kuin iloinen, jos kommentoit postausta muutenkin kuin vain arvonnan merkeissä.

P.s. Myös tänne ilmestyy pian tämä joulupostaus englanniksi, sekä isommilla kuvilla, joista osa on eri kuin täällä.

P.s. This posting will appear here soon in english, with big pictures!

77 kommenttia:

  1. Oi mikä jätti-ihana postaus. Osallistun mielelläni joulusukan arvontaan!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, mukaan arvontaan =)!
    ninuska76@luukku.com

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka ihana, kaunis postaus ja mitä kuvia <3 Onneksi eksyin tänne blogiin ja lukijaksi jäin!
    Mukana arvonnassa myös..

    VastaaPoista
  4. Voi mikä ihana tunnelma noissa kaikissa kuvissa on!
    Mukana arvonassa.

    VastaaPoista
  5. Kävin heti tsekkaamassa joko tossuja on ilmestynyt kauppaasi... ;) olen mielelläni mukana Joulusukan arvonnassa! Ihanan jutun olittee Niinan kanssa tehneet!

    VastaaPoista
  6. ihania kaikkia sulla täällä ja arvonnassa mukana

    VastaaPoista
  7. Ihanat kuvat,aivan mielettömän suloisia! <3
    Mukana tietysti arvonnassa ^_^

    VastaaPoista
  8. Ihania ideoita ja valtavan kauniita kuvia! Pienen kuuset lasiastioissa ovat tosi kiva idea ja tuo pöllötyyny on niin suloinen!!! Ihania kuvia ja tunnelmia, kuten aina blogissasi.
    Kahdella arvalla mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  9. Mukana arvonnassa! Täällä kuvat ja sun käsityöt on aina niin ilosia :).

    VastaaPoista
  10. no katoin kuvia, että mistäs sisustuslehdestä...todella laadukkaita.
    alkoi tekemään mieli rocky roadia ja osallistun arvontaan.

    paivi.pelk@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Ihania,inspiroivia joulukuvia blogissasi! Ja kiitos myös kivoista lahjavinkeistä samalla.Ehdottomasti mukana myös joulusukan arvonnassa - kaikki käsityösi ovat niin ihania :) ullako

    VastaaPoista
  12. Voi miten kauniita kuvia oletkaan ottanut ♥ Tuli ihan jouluinen mieli ♥
    Toki mukana joulusukan arvonnassa, tyttärelleni sen ripustaisin =)

    VastaaPoista
  13. Ihana postaus, inspiroivia kuvia vaikka kuinka! Olen mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  14. Olen niiiin mukana arvonnassa! Vitsit miten kauniita kuvia taas.

    VastaaPoista
  15. Olipas kiva postaus! Sukka olisi kiva... :)

    VastaaPoista
  16. Kauniita joulukuvia ja ihanaa tunnelmaa! Ja paljon kivoja ideoita ... Mukana sukka-arvonnassa! ;o)

    VastaaPoista
  17. Osallistun arvontaan! Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
  18. Aivan upeita, tunnelmallisia, värikkäitä, iloisia ja houkuttelevia kuvia ja vinkkejä! Kuten sinulla aina. Takuuvarmasti tulee hyvälle mielelle, kun näitä selailee. Mukaan arvontaan!
    - Jonttu -

    VastaaPoista
  19. Ihanat karkkivärit, jotka hivelee silmiä! Kaunista silmänruokaa, joka kuva.

    Joka vuosi päätän, että nyt panostan paketoisessa papereihin, mutta aina yllätän itseni päällystämässä paketteja halvoilla, ohuilla papereilla, jotka meinaa hajota jo paketoidessa.

    Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  20. Postauksessa tuli mulle ihan uusia tuttavuuksia ja muutenkin hyvä mieli niin kauniista kuvista <3 Mutta arvontaan haluaisin myös osallistua.

    VastaaPoista
  21. Aivan herkullisia kuvia ja upeita värejä! Ja arvontaankin osallistun mielelläni :)

    VastaaPoista
  22. Upeita kuvia! Ja tykkään sisustuksestasi tosi paljon.
    Olen mukana arvonnassa. :) jelena.nieminen@hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Sain tästä postauksesta paljon inspiraatiota kotini sisustukseen. Kiitos! Osallistun myös arvontaan mielelläni. :-)

    jessina.nieminen@hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Ihanat kuvat. Aitoa iloa lasten kanssa..

    VastaaPoista
  25. Tosi ihana ja tunnelmallinen postaus. Niinan koti antaa kyllä upeat puitteet tällaisille kuvauksille. Ehdottomasti mukana myös arvonnassa. :)

    VastaaPoista
  26. Ihania ja inspiroivia kuvia!:) ehdottomasti mukana arvonnassa!
    t.tuuli (tuuli.hakkarainen@luukku.com)

    VastaaPoista
  27. Voi kunpa itsekin saisi aikaiseksi kaunistaa nuin kotia. Arvonnassako? Tietenkin mukana!

    VastaaPoista
  28. ihanan inspiroivia kuvia! Arvonnassa mukana! kaisar

    VastaaPoista
  29. Kauniita kuvia, kuten aina. Ihanaa joulutunnelmaa ja tyyliä! Ja arvonta, öö kyllä mukana :)

    VastaaPoista
  30. Aaaw, mitä ihanuuskuvia! Kaunista kaunista <3

    VastaaPoista
  31. Ihanat kuvat! Mikä kamera sinulla on? Mikä tekee kuvista niin valoisat ja raikkaat? Se valomestariko? Tosi kaunista. Ja mukana arvonnassa :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Nää kuvat on itse asiassa otettu lainakameralla (en muista mikä, mutta voin kysyä jos kiinnostaa? Joku kallis ammattilaiskamera se oli.) ja kyllä ehdottomasti vaikuttaa salamavalojen käyttö kuvien valoisuuteen. Olen toki myös viimeistellyt kuvat kuvankäsittelyohjelmalla. Kiva kun tykkäät!

      Poista
  32. Vau! Mukaan arvontaan myös!

    VastaaPoista
  33. Ihana postaus, ihanat kuvat. Ja tietty mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  34. Kääkkis, miten ihania kuvia!!

    Ihanat lapsoset ja ihana tunnelma! Arvonnassa mukana - jänskättää!
    t. Liina-Viola

    VastaaPoista
  35. Aivan ihania kuvia :) mielelläni olen myös arvonnassa mukana.
    T. Tiina
    tiina.lempea(at)luukku.com

    VastaaPoista
  36. Ihana tunnelma kuvissa!
    Mukana arvonnassa. miina.ranua@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Oi ihanuus mitä kuvia! Mulla kyllä töiden aloitus haittaa pahasti vapaa-aikaa ja jouluvalmistelut on ihan vaiheessa ellei jopa tekemättä kokonaan.. No kai tässä vielä jotain ehtii, lahjojakin kai pitäis hankkia :D Ja noi tuohitähdet on <3 (ja kortit ja suklaat ja pehmot ja Niinan koti ja paperit ja lapsetkin tietty :D)
    Toi nappikangas on niin ihanaa, että jos käy niin ihanasti että onnetar suosii ja vielä lisäksi niinkin ihanasti, että sulla on sitä vielä, ni olis ihanaa jos sukassa ois sitä :)

    VastaaPoista
  38. No osallistun! Johan oli megajoulupostaus, kiitos ihanista kuvista!

    VastaaPoista
  39. ihania ihania juttuja, tykkään <3 arvonnassa toivotaan parasta!

    VastaaPoista
  40. Mukana arvonnassa! :)
    -Laura Koo-

    VastaaPoista
  41. Ihania, ihania kuvia! :) Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  42. Ihania kuvia,ah! Olen mukana arvonnassa. annelaukkanen09@hotmail.com

    VastaaPoista
  43. Joulutunnelmaa! Mukana arvonnassa!

    Nimimerkki Kukkatarha

    VastaaPoista
  44. Huikea tunnelma, ihana :) Sopivan raikasta joulutunnelmaa. Olen arvonnassa mukana.

    Mukavaa joulua!

    VastaaPoista
  45. Oi miten tykkään! Tekemäsi tossut ovat myös ihanat!

    VastaaPoista
  46. Mukana arvonnassa! Niin ihania joulujuttuja ja tunnelmallisia kuvia. Tuollaisiin tuohikoristeisiin olen törmännyt nyt useammassakin paikassa, pitänee kokeilla heti kun saan sopivaa materiaalia käsiini. Enkä malta olla vinkkaamatta samalla omassa blogissani olevasta jouluarvonnasta: http://aarnilintu.blogspot.fi/2013/12/jouluinen-arvonta.html

    VastaaPoista
  47. Ihana postaus, suloinen joulufiilis *<:)! Ilmanmuuta mukana arvonnassa <3

    VastaaPoista
  48. niin ja siis Melina osallistuu :D

    VastaaPoista
  49. ihania joulukuvia...Niinan sivuilla käyn useinkin ja sitä kautta tullut kurkanneeksi juuri näitä ihania ompeluitakin :) ehdottomasti mukana arvonnassa!!

    VastaaPoista
  50. Osallistun ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  51. Täältä löytyy kyllä aina insiraatiota ja saa nauttia kauniista asioista! Mahtavaa :) Osallistun ehdottomasti myös arvontaan, ei tätä tilaisuuttaa voi jättää käyttämättä ;>

    VastaaPoista
  52. Onpa ihania kuvia! Nuo puiset leikkiruuat ovat mahtava lahjaidea tyttärelleni.
    Ehdottomasti mukana arvonnassa :)
    -Shiva-
    suddenconnection(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  53. Sun luomukset on aina upeita!! Mukana siis!

    VastaaPoista
  54. Nämä kuvat on upeita, ihanan tunnelmallisia, jouluisia ja silti iloisen persoonallisen värikkäitä! Osallistun arvontaan ja jos onni suosii, haluaisin sukkaan tekstin: Aino <3

    Riinukka
    riinukka.liimatainen@luukku.com

    VastaaPoista
  55. mukana!
    elina_myllykoski@hotmail.com

    VastaaPoista
  56. Hurmaavia kuvia ja ihanaakin ihanampi tunnelma! t.reetta.mustola@gmail.com

    VastaaPoista
  57. Ihania kuvia ja ideoita! Ja sun luomukset vallan ihania! Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  58. Kaksi minun lemppari blogiani...mahtavuutta! Hurmaavia tunnelmia...ihania kuvia ja kaunis koti. Sopivan erilaista joulutunnelmaa ja tietysti väriä. Kiitos. Ja siis ehdottomasti mukana joulusukan arvonnassa.
    -Jp-

    VastaaPoista
  59. Löysin tänne Niinan blogin kautta ja ihania kuvia ja ihania käsitöitä! Mukana arvonnassa minäkin!

    VastaaPoista
  60. Ihana arvonta, ehdottomasti mukana!!! Upeita tunnelmallisia kuvia ja ihanaa värikimaraa!!! Joulumieltä Sinulle!!!
    -Terhi

    VastaaPoista
  61. täälläkin ihania kuvia! osallistun arvontaan!

    VastaaPoista
  62. Ihana blogi! Osallistun arvontaan :)

    VastaaPoista
  63. Ihanan jouluisia kuvia! Arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
  64. Oijoi kun näät oli nii herkku kuvia!! Hih. Ihanan värikkäitä ja tunnelmallisia.

    hexunblogi at hotmail.fi

    VastaaPoista
  65. Tää oli ihana ja inspiroiva postaus niiiin kauniilla kuvilla ja hyvillä linkkivinkeillä - kiitos! Ja tietysti olen ihanassa arvonnassa mukana:)

    VastaaPoista
  66. ihania joulukuvia, vähän uudenlaisia! Inspiraatiota omalle joulun aloitukselle (en ole vielä mitään laittanut, jos huomenna jotain sais aikaan!

    VastaaPoista
  67. arvonnassa mukana! ihania kuvia ja muutenkin sun blogis on niin ihanan pirtsakka. pimu

    VastaaPoista
  68. Ihanaa, osallistun joulusukan arvontaan!

    VastaaPoista
  69. Aivan ihania kuvia :-) Osallistun myös sukka-arpajaisiin!

    VastaaPoista
  70. Oi ihana! Mukana joulusukan arvonnassa :)!

    VastaaPoista